BNP anklagar Cameron för att stjäla deras politik

Publicerad 2011-04-15 16:01

British National Party, BNP, anklagar premiärminister David Cameron för att ha kapat partiets politik. Cameron sa i ett tal på torsdagen att Storbritanniens invandring är för hög.

BNP:s talesman, Simon Darby, anser att det rör sig om ”cynisk opportunism”. Han tolkar David Camerons tal som att han försöker fiska efter röster i kommande lokalval genom att stjäla BNP:s politik. Cameron anklagas för att helt plötsligt ha börjat trycka på ”knappar för att försöka få folk att tro att han faktiskt gör något åt invandringen”, rapporterar Voice Online

BNP är inte de enda som reagerat på Camerons tal. Rykten säger att Camerons utspel lett till spänningar inom regeringskoalitionen. Parlamentsledamoten Nick Clegg, från Liberaldemokraterna, sa efter talet att han inte delade Camerons syn.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här