Förundersökning mot sportchefen hos Luleå hockey

Publicerad 2011-04-06 09:09

Åklagare inleder en förundersökning mot Lars Bergström, sportchef vid Luleå hockeyklubb. Han misstänks för hets mot folkgrupp efter att vittnen uppgett att de hört honom skrika "negersvin" på en match.

Åklagare Stina Westman säger att hon har inlett en förundersökning mot Bergström:

- Nästa steg nu är att polisen ska försöka höra de personer som kan tänkas veta mer, säger åklagaren Stina Westman till TT.

Lars Bergström meddelar i ett pressmeddelande att han ”ser fram emot resultatet av förundersökningen” eftersom han anser sig själv oskyldig.

”Jag är mycket illa berörd av hela den här historien och ämnar inte lämna någon ytterligare kommentar i ärendet förrän förundersökningen är avklarad”, skriver han vidare.

Det var under Luleås första semifinal mot Skellefteå som Bergström uppges ha skrikit ”negersvin” till en av Skellefteås spelare. Personer som satt i närheten av Bergström anmälde honom till polisen.

I ett pressmeddelande som skickades ut i samband med att händelsen uppdagades i slutet av mars tar Luleå Hockeyförening avstånd ”från alla typer av våldshandlingar och rasism i och kring våra arenor.”

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.