Fyra häktade för utpressning mot pedofiler | Expo.se

Annons

Fyra häktade för utpressning mot pedofiler

Publicerad 2011-04-14 14:26

Fyra män häktades idag i Norrköpings tingsrätt misstänkta för inblandning i en stor utpressningshärva. Enligt tidningen Aftonbladet har männen gillrat fällor för pedofiler på nätet.

De fyra männen häktades på torsdagen i Norrköpings tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grov utpressning. Det är den högre graden av misstanke.

De misstänkta ingår i samma familj. En 21-årig nazist, hans 27-åriga storebror, deras 49-åriga far och en ingift svärson som är 33 år gammal.

Enligt tidningen Aftonbladet har männen lockat till sig pedofiler genom att utge sig för att vara barn på internet. När pedofilerna kontaktat dem ska männen ha utpressat dem på pengar genom att hota att avslöja deras namn.

Styvsonen och 27-åringen nekar till brott medan pappan och 21-åringen erkänner sin inblandning.

21-åringen kandiderade så sent som i höstas i riksdags- och kommunvalet för nazistiska Svenskarnas parti. Även hans 27-åriga bror har varit aktiv inom vit makt-miljön.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons