Fyra häktade för utpressning mot pedofiler

Publicerad 2011-04-14 14:26

Fyra män häktades idag i Norrköpings tingsrätt misstänkta för inblandning i en stor utpressningshärva. Enligt tidningen Aftonbladet har männen gillrat fällor för pedofiler på nätet.

De fyra männen häktades på torsdagen i Norrköpings tingsrätt, på sannolika skäl misstänkta för grov utpressning. Det är den högre graden av misstanke.

De misstänkta ingår i samma familj. En 21-årig nazist, hans 27-åriga storebror, deras 49-åriga far och en ingift svärson som är 33 år gammal.

Enligt tidningen Aftonbladet har männen lockat till sig pedofiler genom att utge sig för att vara barn på internet. När pedofilerna kontaktat dem ska männen ha utpressat dem på pengar genom att hota att avslöja deras namn.

Styvsonen och 27-åringen nekar till brott medan pappan och 21-åringen erkänner sin inblandning.

21-åringen kandiderade så sent som i höstas i riksdags- och kommunvalet för nazistiska Svenskarnas parti. Även hans 27-åriga bror har varit aktiv inom vit makt-miljön.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.