Misshandel och hets på behandlingshem

Publicerad 2011-04-07 14:17

Två tonåriga pojkar är misstänkta för att ha hotat anställda på ett behandlingshem i Eksjö kommun. Samtidigt ska de ha kallat en behandlingsassistent för bland annat ”invandrarjävel”.

Pojkarna har nu åtalats misstänkta för hot mot tjänsteman, hets mot folkgrupp, förtal och förolämpning. I mitten av februari ska pojkarna ha hotat knivskära en behandlingsassistent samtidigt som de gjorde hitlerhälsning och uttalade olika rasistiska förolämpningar.

Enligt åklagaren kallade pojkarna behandlingsassistenten för bland annat ”negerjävel” och ”invandrarjävel”.

De misstänkta är 16 respektive 17 år gamla. 17-åringen är även misstänkt för att ha misshandlat en anställd på hemmet. Det var i början av januari i år. Enligt åklagaren skallade 17-åringen den anställde och slog honom flera gånger i ansiktet med knytnävarna.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.