Ny gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlshamn

Publicerad 2011-04-07 10:46

Det blir den 23-årige Henrik Gustafsson som tar över gruppledarposten för Sverigedemokraterna i Karlshamn. Detta efter att Stig Werner valde att lämna partiet efter Blekingedistriktets årsmöte i slutet av mars.

Gustafsson valdes enligt Blekinge läns tidning till ordförande för Sverigedemokraterna i Karlshamn vid ett möte i söndags. Själv uppger han till tidningen att han valdes för att han var mest ambitiös och hade mest tid.

Den främsta uppgiften för Gustafsson blir nu att få fram ersättare för de personer som lämnat sina uppdrag i Karlshamns kommun. Stig Werner behåller sin plats i fullmäktige i kommunen som politisk vilde, men det behövs andra ersättare till både fullmäktige och två nämnder.

Avhoppen kom i samband med årsmötet för Sverigedemokraterna i Blekinge. Ledningen anklagades för toppstyre av ledande sverigedemokrater i distriktet. Efteråt lämnade flera personer partiet.

Henrik Gustafsson säger att han ser på uppdraget som gruppledare med ”stor optimism”:

- Det har varit två intensiva veckor där vi inte vetat hur vi skulle lösa vissa saker i föreningen, men turbulensen börjar lägga sig nu, säger han till Blekinge läns tidning.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.