Nya turer i Blekingebråket | Expo.se

Annons

Nya turer i Blekingebråket

Publicerad 2011-04-01 14:19

Sverigedemokraternas Richard Jomshof säger att en grupp kring Stig Werner lämnade partiet i Karlshamn efter helgens årsmöte. Han tillbakavisar uppgifter om massavhopp. Foto: Expo

Efter Expos artikel om avhoppen och konflikterna inom Sverigedemokraterna i Blekinge har partiets riksorganisation tillbakavisat uppgifterna. Klart är dock att distriktet skakas av en djup konflikt.

Fem politiker har lämnat sina politiska uppdrag i Karlshamn, två är kvar, uppgav den avhoppade sverigedemokratiske gruppledaren Stig Werner för Expo tidigare i veckan. Uppgifterna bekräftas av kansliet på kommunhuset i Karlshamn.

Stig Werner och Kennet Björnekrans lämnar Sverigedemokraterna men sitter kvar som politiska vildar i kommunfullmäktige. Annette Kennartsson lämnar sitt uppdrag i Barn- och ungdomsnämnden. Kristina Werner lämnar Omsorgsnämnden och Ewa Andersson har sen tidigare tackat nej till en plats i fullmäktige.

Werner sa till Expo att endast två personer var kvar i Karlshamns kommun, något riksdagsledamoten Richard Jomshof tillbakavisar.

- Det var en krets kring Stig Werner som lämnade partiet, men det finns fler personer kvar inom kommunen, bland annat ersättare som är på väg in i fullmäktige, säger Richard Jomshof.

Expo uppgav också att hälften av de aktiva medlemmarna lämnat partiet i Sölvesborg. Uppgifterna baserades på uttalanden från personer med insyn i Sverigedemokraternas arbete i Blekingedistriktet. Flera personer ska ha tågat ut från årsmötet i protest mot mötesformen men ska i efterhand ha valt att stanna kvar som medlemmar i partiet, enligt de källor Expo har varit i kontakt med.

Ingvar Karlsson, kontaktperson för Sverigedemokraterna i kommunen, säger att medlemmarna är kvar i partiet. Han förklarar också att det inte finns någon intern konflikt.

- Vi har en bra sammanhållning här i Åkessons hemkommun, eventuellt var det en person som skulle hoppa av, men jag vet inte hur det blir med det, säger Ingvar Karlsson till Expo.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons