SD-politiker anklagar muslimska elever för skolk

Publicerad 2011-04-20 15:31

Elever som läser Svenska för invandrare i Gnosjö påstås av kommunens SD-ledamöter ställa krav på att slippa stora delar av undervisningen på fredagar. Orsaken sägs vara fredagsbön. Ett problem som varken lärare eller skolledning känner igen.

I en skrivelse uppger de tre Sverigedemokraterna att ”det har kommit till vår kännedom att gruppen muslimska elever under en tid har ställt som krav att de ska få vara lediga en stor del av fredagen för att delta i fredagsbönen”.
Enligt Sverigedemokraterna skulle det påverka undervisningen i Svenska för invandrare för de elever som inte är muslimer. Stämningen beskrivs som ”nära nog aggressiv, speciellt när eleverna uppträder i grupp.” Enligt ledamöterna ska skolk och maskningsauktioner vara vanliga på fredagarna.

Uppgifterna motsägs helt av skolledningen.
– Jag har inte hört några sådana klagomål, och det borde jag ha gjort i sådana fall, säger gymnasiechefen Klas Boberg till SVT.
Inte heller lärare på utbildningen har märkt av något av det som Sverigedemokraterna tar upp i sin skrivelse.
- Jag blev besviken, jag vet inte var de har fått det ifrån, säger läraren Fanny Herdin till SVT.
Ärendet ska behandlas i kommunens barn- och utbildningsnämnd på onsdagen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.