SD-politiker döms för förtal | Expo.se

Annons

SD-politiker döms för förtal

Publicerad 2011-04-19 11:59

Gruppledaren för Sverigedemokraterna i Norrköpings kommunfullmäktige, Markus Wiechel, har gjort sig skyldig till förtal. Det beslutade Göta Hovrätt på tisdagen.

Den omtvistade kommentaren:

  • ”Den hära NN1 är på många sätt som den här såsse-NN2, som ju dock faktiskt är dömd flera gånger för bl.a. skadegörelse och misshandel. NN1 har dom ju dock inte lyckats klämma åt för nåt än….Stå upp för din sak, Markus!”

Göta Hovrätt fastställde tingsrättens dom och dömer Wiechel till att betala 5000 kronor i skadestånd samt rättegångskostnaderna för sin motpart. Anledningen är att Wiechel på sin blogg släppte igenom en kommentar som enligt rätten förtalade den man som senare stämde honom.

- Det är väldigt tråkigt och visar att systemet inte fungerar eftersom det inte är jag som skrivit det som klassas som förtal, säger Markus Wiechel till Expo.

”Lika med tingsrätten finner hovrätten att inläggets innehåll har inneburit en så allvarlig kränkning att det berättigar NN att erhålla ersättning för kränkning med yrkat belopp” skriver hovrätten bland annat i sin dom.

Wiechel säger till Expo att han inte bestämt om han ska överklaga domen:

- Det är för tidigt för att ta ställning till det.

Markus Wiechel är även ersättare för Sverigedemokraterna i riksdagen samt ledamot i partiets kriminalpolitiska utskott.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons