SD stödjer regeringen i 9 fall av 10

Publicerad 2011-04-04 13:34

Sverigedemokraterna röstar vid voteringarna i riksdagen främst med regeringen. Foto: Expo

Sverigedemokraterna har under första halvåret i riksdagen agerat stöd åt regeringen. Det visar en sammanställning av TT.

TT har gått igenom samtliga voteringar som hållits i riksdagen under första halvåret sedan valet. Totalt rör det sig om 289 stycken. Sverigedemokraterna har i 72 procent av fallen röstat med regeringen.

Vid frågor där blocken haft skilda uppfattningar och Sverigedemokraterna därmed fått en vågmästarroll har regeringsstödet varit ännu tydligare. I sådana fall har Sverigedemokraterna i 94 procent av fallen röstat med regeringen.

TT:s undersökning bekräftar den genomgång av voteringar som Riksdagens utredningstjänst gjorde tidigare i år och som rörde perioden från riksdagens öppnande till den 21 december 2010. Den undersökningen visade att när Sverigedemokraterna hade en vågmästarposition röstade de med regeringen i 91,7 procent av fallen.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.