SD stödjer regeringen i 9 fall av 10

Publicerad 2011-04-04 13:34

Sverigedemokraterna röstar vid voteringarna i riksdagen främst med regeringen. Foto: Expo

Sverigedemokraterna har under första halvåret i riksdagen agerat stöd åt regeringen. Det visar en sammanställning av TT.

TT har gått igenom samtliga voteringar som hållits i riksdagen under första halvåret sedan valet. Totalt rör det sig om 289 stycken. Sverigedemokraterna har i 72 procent av fallen röstat med regeringen.

Vid frågor där blocken haft skilda uppfattningar och Sverigedemokraterna därmed fått en vågmästarroll har regeringsstödet varit ännu tydligare. I sådana fall har Sverigedemokraterna i 94 procent av fallen röstat med regeringen.

TT:s undersökning bekräftar den genomgång av voteringar som Riksdagens utredningstjänst gjorde tidigare i år och som rörde perioden från riksdagens öppnande till den 21 december 2010. Den undersökningen visade att när Sverigedemokraterna hade en vågmästarposition röstade de med regeringen i 91,7 procent av fallen.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här