Skadegörelse mot Hallands nation

Publicerad 2011-04-26 10:56

Den polisanmälda Hallands nation vid Lunds universitet har utsatts för skadegörelse. Under natten kastade någon in en stinkbomb i lokalen och slog sönder ett fönster.

Det var under natten mot söndagen som någon slog sönder ett fönster och kastade in en stinkbomb i lokalen, rapporterar Sveriges radio. Händelsen är polisanmäld och Hallands nation menar att skadegörelsen är kopplad till förra veckans händelser.

Hallands nation fick stor uppmärksamhet då de polisanmäldes misstänkta för hets mot folkgrupp. Detta efter att några av eleverna vid nationen arrangerat en fest där några deltagare ”såldes” som slavar.

Nationen polisanmäldes av Jallow Momodou, aktiv i Afrosvenskarnas riksförbund. Efteråt satte någon upp affischer runt om Momodous arbetsplats med en bild på honom tillsammans med texten ” vår negerslav är bortsprungen”.

I slutet av förra veckan greps Dan Park, en konstnär som gjort sig känd för flera kontroversiella utspel. Han är nu misstänkt för affischeringen. Även där är brottsrubriceringen hets mot folkgrupp.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.