Stoppad nazistsajt återuppstår

Publicerad 2011-04-21 09:41

Turerna runt den österrikiska sajten Alpen Danau fortsätter. Sajten togs tidigare bort från nätet och flera personer bakom den arresterades, men på onsdagen återlanserades den.

På Adolf Hitlers födelsedatum, den 20 april, dök sajten Alpen Danau återigen upp på nätet, rapporterar Vienna times. Österrikiska åklagare har tidigare med hjälp från USA, där servern var lokaliserad, stängt ned sajten. Återlanseringen skedde bara en dryg vecka efter att personer med kopplingar till Alpen Danau arresterats. I samband med tillslagen beslagtogs hårddiskar och andra dokument.

Den nya sajten har nästan samma nätadress som tidigare så när som att suffixet info har ändrats till net. På sidan protesteras det mot arresteringarna av bland annat nazisten Gottfried Küssel. Personerna bakom Alpen Danau skriver ”inget kan stoppa oss”, rapporterar Vienna times.

I skrivande stund går dock inte sajten att öppna. Det är oklart om det rör sig om ett tekniskt problem eller om sajten återigen stoppats.

Ny utbildning om radikalislamism

Nu lanserar vi vår nya utbildning om radikalislamism. Boka en föreläsning innan 15/3 så får du 20 procents rabatt på ordinarie pris.