Sverigedemokrat åtalad för sambomisshandel

Publicerad 2011-04-12 10:43

En 58-årig man som i höstens val kandiderade för Sverigedemokraterna i en kommun i Stockholms län har åtalats misstänkt för att ha misshandlat den kvinna som han är sammanboende med.

Enligt åklagaren ska den 58-åriga sverigedemokraten ha slagit sin sambo i huvudet flera gånger. Slagen gjorde att kvinnan fick svullnader i huvudet, något som finns dokumenterat i det förundersökningsprotoll som polisen sammanställt.

Misshandeln ska ha ägt rum i parets hem i slutet av november förra året.

58-åringen är inte straffad för något allvarligt brott sen tidigare. I höstas ställde han upp som kandidat för Sverigedemokraterna i en kommun i Stockholms län. Rättegången är planerad att hållas i augusti.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.