Sverigedemokraterna utreder mordbloggare | Expo.se

Annons

Sverigedemokraterna utreder mordbloggare

Publicerad 2011-04-06 11:02

Den sverigedemokratiske kommunpolitikern Anders Leander går till angrepp mot tidningar som uppmärksammat hans inlägg om mordet på Elin Krantz. Samtidigt förbereder Sverigedemokraternas medlemsutskott en utredning mot honom.

Sverigedemokraternas pressekreterare William Hahne säger till Expo att partiet startat en utredning mot kommunpolitikern Anders Leander och att partistyrelsen kommer att ta del av det vid sitt nästa möte.

- Det betyder inte att han kommer att bli utesluten, utan att partistyrelsen kommer att få ta det här i beaktande, säger Hahne.

Hur och när ärendet presenteras återstår att se.

Det var i måndags som Expo uppmärksammade att olika krafter inom extremhögern och Sverigedemokraterna använde mordet på Elin Krantz som politisk propaganda. Anders Leander som sitter i fullmäktige för Sverigedemokraterna i Mönsterås publicerade bilder på Elin Krantz svårt sargade kropp och beskrev det i ordalag som ”negervåldtäkten”.

Sen dess har Leander raderat artikeln han skrivit om mordet.

Istället listar han fem tidningar som han inte vill ska kontakta honom i framtiden. Han skriver också att han kan ställa upp på intervjuer i tidningar som ”inte ljuger svenskarna fulla av skit utan skriver om verkligheten”.

Vad han menar är oklart. När tidningen Metro intervjuade Leander i tisdags sa han att han inte ville diskutera blogginlägget.

Anders Leander är ledamot i styrelsen för Sverigedemokraternas kommunförening i Oskarshamn och Emådalen. Leif Gustavsson är ordförande i föreningen. Han säger till Expo att han inte har tid att prata för att han är på jobbet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons