Undersökning om trakasserier läggs ned

Publicerad 2011-04-08 08:33

Förundersökningen rörande de trakasserier som en kvinna med somalisk bakgrund utsattes för i Tomelilla läggs ned.

– Utredningen är nedlagd av åklagare eftersom det efter ett stort antal förhör och samtal med vittne inte har gått att bevisa vem eller vilka det är som har utfört de här handlingarna, säger Ewa-Gun Westford på Skånepolisen till Sveriges Radio.

Händelsen i Tomelilla, där en kvinna och hennes familj utsattes för rasistiska glåpord och stenkastning, väckte stor uppmärksamhet. Utredningen lades först ned, men efter en artikel i Sydsvenskan återupptogs den.

Många samlades på orten samlades i en manifestation mot våld och rasism för att på så sätt visa sin avsky mot det inträffade. Bakom attackerna ska ett gäng högstadiekillar stått. Åklagaren inledde en förundersökning om misshandel och hets mot folkgrupp.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.