Vit makt-anhängare erkänner mord

Publicerad 2011-04-01 18:59

Tre män och en kvinna som sitter anhållna i Hardin County, USA, har erkänt inblandning i ett mord på en 25-årig man. Kroppen hittades svårt bränd i bakluckan på en bil.

För drygt en vecka sedan fann polisen kvarlevorna av en 25-årig man i bakluckan på en utbränd bil i Hardin County, rapporterar nyhetskanalen KFDM News. Mannen hade blivit skjuten i huvudet och lagts i bakluckan på bilen som sedan brändes i ett skogsområde.

Enligt polischefen är de fyra anhållna medlemmar i vit makt-gruppen Southern White Solider, en undergrupp till Aryan Brotherhood. En av dem har erkänt att han har skjutit offret. De andra tre har erkänt att de på andra sätt är inblandade i att göra sig av med kroppen och förstöra bevis.

Samtliga är sedan tidigare kända av polisen för stöld och narkotikabrott. Enligt polischefen är de stolta över mordet och medlemskapet i Southern White Solider.
Polisen säger vidare att det finns bevis som tyder på att mordet gäller en gänguppgörelse. Offret ska ha varit medlem i en annan grupp med vit makt-anknytning.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.