Berlusconi varnar för ett muslimskt Milano | Expo.se

Berlusconi varnar för ett muslimskt Milano

Publicerad 2011-05-24 10:34

Tonläget höjs inför andra omgången i borgmästarvalet i Milano. Premiärminister Silvio Berlusconi anklagade på måndagen oppositionen för att vilja göra Milano till en muslimsk stad, belägrad av invandrare och romer.

Det var på Berlusconis partis (PDL) hemsida som premiärministern gjorde sitt uppmärksammade utspel. Inför helgens andra valomgång i borgmästarvalet i Milano uppmanade han väljarna att lägga sin röst på den sittande borgmästaren Letizia Moratti.
”Milano kan inte, i slutet av 2015, vara en muslimsk stad, en zigenarstad fylld av romaläger, belägrad av invandrare”.

Utspelet riktade sig mot center-vänster kandidaten Giuliano Pisapia, som Berlusconi kallar vänsterextremist.

Milano har under många år varit ett starkt fäste för den italienska högern. Under den senaste mandatperioden har staden styrts av en allians mellan Berlusconis parti PDL och det invandrarfientliga separatistpartiet Lega Nord.

Men nu kan vinden vända. I förra veckans första valomgång fick Giuliano Pisapia 48 procent av rösterna och Letizia Moratti bara 42 procent.

I centrum för striden mellan de två kandidaterna står bland annat frågan om Milanos muslimer ska få bygga en moské. Den sittande borgmästaren Moratti har motarbetat förslaget och menat att en moské skulle locka till sig stora mängder muslimer från hela Italien. Pisapia är däremot positivt inställd till att bygga en moské och har kritiserat Moratti för att hon inte bryr sig om stadens muslimer som nu tvingas be i skolor och garage.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons