Budgetmöten mellan moderater och sverigedemokrater

Publicerad 2011-05-17 14:23

Sverigedemokraterna och Moderaterna i Karlskrona har hållit möten för att få till en majoritet inför den kommande budgeten, rapporterar nyhetsprogrammet Blekingenytt. Uppgifterna tillbakavisas av kommunstyrelsen ordförande Camilla Brunsberg (M).

Sverigedemokraternas ledamot i Karlskronas kommunstyrelse Ola Svensson bekräftar för Expo att hans parti haft flera möten med Moderaterna och kommunstyrelsens ordförande Camilla Brunsberg (M).

- Vi har haft möten med både Brunsberg och ledamöter från andra partier. Det har handlat om att jag velat få svar på konkreta frågor för att vi från Sverigedemokraterna ska kunna lägga en så bra budget som möjligt, säger Ola Svensson.

Han säger att det inte varit tal om några förhandlingar. Enligt källor till Blekingenytt ska dock syftet med mötena ha varit att säkra en majoritet inför den kommande budgetomröstningen.

Ola Svensson är märkbart irriterad över uppståndelsen. Han har inget större förtroende för de uppgiftslämnare som Blekingenytt har haft kontakt med.

- Uppgiftslämnaren verkar vilja fylla ut det som egentligen har hänt med egna uppgifter, säger han.

Camilla Brunsberg, moderat ordförande i kommunstyrelsen, säger till Expo att hennes parti inte varit inblandade i några förhandlingar med Ola Svenssons parti.

– Vi förhandlar inte med Sverigedemokraterna, säger hon till Expo.

Riksdagsledamoten Richard Jomshof, som suttit i kommunfullmäktige i Karlskrona under två mandatperioder, säger att förhandlingar pågick redan på hans tid.

– Vi hade möten, alltid inofficiellt, och jag vet också att vissa förslag ändrades efter att jag lämnat synpunkter, säger Jomshof till Blekingenytt.

Ge en gåva till Expo

Tycker du att Expo gör ett viktigt jobb? Vill du att vi ska fortsätta granska extremhögern och andra som sprider rasism i samhället? Stötta oss gärna. Pengarna går till mer research, granskande journalistik och utbildning – mer antirasism till fler.