Flyktingungdom misshandlad i Sveg

Publicerad 2011-05-31 15:30

Gärningsmannen sa att han betalat för flyktingungdomens jacka. Sen inleddes en brutal misshandel. Enligt tidningen Östersunds Posten rör det sig om ett hatbrott.

Maria Larsson vid polisen i Östersund säger till Expo att de inte har kunnat genomföra några regelrätta förhör med brottsoffret eftersom de inte haft tillgång till någon tolk.

– Mannen har blivit kastad mot några tunnor. Han har fått ett svullet knä och blånader på skuldror och kring midjan, säger polisen Maria Larsson till Expo.

När Expo pratar med Larsson säger hon att ärendet är registrerat och att en åklagare ska granska det närmare. Brottet är rubricerat som misshandel.

Tidningen Östersunds Posten har tidigare rapporterat om fallet. De skriver på nätet att gärningsmannen börjat provocera sitt offer genom att säga att han betalat hans kläder. Sen försökte gärningsmannen ta offrets jacka innan han inledde misshandeln.

– Den misshandlade mannen uppfattar att han angreps på grund av sin etnicitet, vi ska titta närmare på det, säger Maria Larsson.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.