Högerextremt våld i krisens Grekland

Publicerad 2011-05-11 07:51

Enligt grekisk polis greps 25 personer i Aten på tisdagseftermiddagen i samband med en våldsam demonstration riktad mot invandrare.

Nyhetsbyrån AP rapporterar att flera hundra ungdomar deltog i demonstrationen där de ropade slagord som ”invandrare – ut” och ”Grekland för greker”. Demonstrationen hölls efter att en man knivskurits till döds i samband med ett rån. Dådet skedde i en stadsdel där många invandrare bor.

Enligt polisen slog mobben sönder ingången till ett lägenhetshus och en affär. Samtidigt jagades personer med invandrarbakgrund av demonstranter beväpnade med slagträn och klubbor. Kravallpolis ingrep för att få kontroll över situationen.

Våldsamma högerextremister har fått större stöd de senaste månaderna, i takt med att Greklands ekonomiska problem har ökat, rapporterar AP. Ledaren för extremistgruppen Chrysi Avgi fick för första gången en plats i Atens stadsfullmäktige i samband med valen i höstas.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.