"Laserkvinnan" var nazist

Publicerad 2011-05-23 15:28

Den 22-åriga kvinna som på Facebook skrivit att hon skulle ”skjuta fler invandrare än lasermannen” har åtalats misstänkt för hets mot folkgrupp och grov misshandel. Kvinnan var aktiv i nazistiska Svenskarnas parti förra året.

Kvinnan skrev på Facebook förra året att hon skulle bli en ”niggerhunter” och döda fler invandrare än lasermannen. När det uppdagades spreds uppgifter om hennes uttalanden på nätet och hon fick smeknamnet ”laserkvinnan”.

Nu har 22-åringen åtalats för sina skrivelser, misstänkt för hets mot folkgrupp. Åklagaren skriver i sin stämningsansökan att uttryckt ”hot och missaktning” mot invandrare.

Kvinnan är tillsammans med en 21-årig man misstänkt för en grov misshandel. Tillsammans ska de ha sparkat och slagit en man till marken och för att sen ha kastat en cykel på honom.

Den 22-åriga kvinnan var under stora delar av 2010 aktiv i nazistiska Svenskarnas parti. På nätet skriver hon att hon lämnade partiet i december.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här