Moderater i hemligt möte med SD

Publicerad 2011-05-10 09:56

Att tillmötesgå krav från Sverigedemokraterna kan rädda femklöverns budgetförslag i Karlskrona. För en vecka sedan höll Moderaterna och Sverigedemokraterna ett hemligt diskussionsmöte, rapporterar Blekingenytt.

I fjol fällde vågmästarna Sverigedemokraterna den borgerliga femklöverns budget i Karlskrona. Det är något som de styrande partierna vill undvika i år. Därför har Sverigedemokraternas gruppledare Ola Svensson fört samtal med Moderaternas Camilla Brunsberg.

- Det är korrekt att jag varit där. Jag hade ett antal frågor jag ville ha svar på, säger Ola Svensson till Blekingenytt.

Flera källor har för Blekingenytt hävdat att femklövern ska ställa sig bakom några av Sverigedemokraternas paradfrågor om budgeten går igenom.

Samtalen ska dock inte ha varit förankrade i vare sig den moderata gruppen i kommunfullmäktige eller hos femklövern i övrigt. Enligt Blekingenytt ska M och SD bland annat ha diskuterat personaltätheten för boendet för ensamkommande flyktingbarn.

- Det är naturligtvis frågor som är intressanta för oss. Jag hoppas på resultat, säger Ola Svensson till Blekingenytt.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.