Nationaldemokrat JK-anmäler Expressen

Publicerad 2011-05-10 11:15

De nationaldemokratiska nämndemännen Mattias Karlstrand och Sanna Hill vill inte kallas för nazister. Foto: Expo

De nationaldemokratiska nämndemännen Sanna Hill och Mattias Karlstrand kallades ”nazister” i en artikel i Expressen. På tisdagen anmälde partiet Expressen till JK för förtal. UPPDATERAD.

Enligt Medievärlden.se har Nationaldemokraterna har bland annat reagerat på formuleringen att ”två nazister blir domare i Södertälje Tingsrätt. Båda tillhör Nationaldemokraterna. Båda hatar judar och förnekar Förintelsen.”

Citatet kommer från artikeln ”Domstollarna”, publicerad i Expressen den 5 maj i år.

På Nationaldemokraternas partiorgan Nationell idags sajt står det att anmälan har gjorts efter att en vänsterpartist dömts för att ha kallat sverigedemokraten Patrik Ohlsson för rasist och nazist.

Nationaldemokraterna är ett högerextremt parti som öppet samarbetar med nazister. De har två mandat i kommunfullmäktige i Södertälje.

UPPDATERING: På tisdagseftermiddagen skrev nationaldemokraten Sanna Hill på tidningens sajt att hon inte ställer sig bakom anmälan.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här