Riksdagsman polisanmäld för förtal | Expo.se

Annons

Riksdagsman polisanmäld för förtal

Publicerad 2011-05-17 14:12

Kent Ekeroth uppges ha släppt igenom en bloggkommentar som pekade ut en person som våldsbenägen. Nu har han polisanmälts. Foto: Expo

Jonathan Lindborg, före detta vice ordföranden för Centerns ungdomsförbund i Skåne polisanmäler Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth för förtal.

- Det var en vän som av en slump såg kommentaren som Kent publicerat. Vi pratade lite om den och kom fram till att det faktiskt innefattade förtal, säger Jonathan Lindborg.

Kommentaren pekar bland annat ut Lindborg som en före detta C-politiker som ”kommit ut som socialist”. Författaren till kommentaren fortsätter med att skriva att han vet att ”denna respektlösa extremist har utövat fysiskt våld mot flera nationella aktivister, men då burit maskering”.

Nu har Lindborg lämnat in en polisanmälan mot Ekeroth.

- Jag brukar inte våld överhuvudtaget. Jag gick vidare med det här eftersom Kent är riksdagsledamot och borde ta mer ansvar för vad som publiceras på sin blogg, säger Jonathan Lindborg.

Lindborg menar vidare att det är uppenbart att Kent Ekeroths blogg är modererad, och att Ekeroth själv väljer vilka kommentarer han publicerar på bloggen.

Expo har via Sverigedemokraternas presstjänst sökt Kent Ekeroth för en kommentar.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons