SD-politiker bar kniv på allmän plats

Publicerad 2011-05-02 15:21

En 21-årig man som sitter som ersättare för Sverigedemokraterna i en kommun i Mellansverige har dömts till böter för våldsamt motstånd och brott mot knivlagen.

Det var i oktober 2009 som 21-åringen omhändertogs av polis i samband med ett krogbesök i Örebro. Polisen gjorde bedömningen att mannen var för berusad för att ta hand om sig själv men när 21-åringen skulle föras till arresten gjorde han utfall mot polisen.

Månaden efter hittade polis en kniv på mannen när han visiterades på Drottninggatan i Örebro. Örebro tingsrätt dömer nu sverigedemokraten till 5600 kronor i böter för brott mot knivlagen och våldsamt motstånd. Samtidigt frias han för hot mot tjänsteman, missbruk av urkund och falsk tillvitelse.

21-åringen är idag ersättare för Sverigedemokraterna i fullmäktige i en kommun i Mellansverige.

I förhör med polisen har 21-åringen nekat till våldsamt motstånd men erkänt brott mot knivlagen.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.