SD vill spara på invandring och bistånd | Expo.se

SD vill spara på invandring och bistånd

Publicerad 2011-05-04 18:18

Sverigedemokraterna presenterade på en presskonferens i riksdagshuset på onsdagen sin vårbudget. Foto: Kenny Hjälte

När Sverigedemokraterna på onsdagen presenterade sin vårbudgetmotion stod utbildning och arbete i centrum. För att bekosta satsningarna vill partiet minska biståndet och invandringen.

Den största satsningen som Sverigedemokraterna vill göra är att avskaffa pensionärsskatten. En satsning som beräknas kosta 10,5 miljarder. Dessutom vill partiet öka kvalitén inom utbildning, öka tillgängligheten inom sjukvården och förstärka försvaret med bland annat ”återupprättad gränsbevakning”. Vad gäller kulturpolitiken vill partiet bland annat införa en kultur- och litteraturkanon.

Totalt räknar Sverigedemokraterna med ett reformutrymme på 43 miljarder kronor, vilket är 20 miljarder mer än regerings beräkningar. För att finansiera sina satsningar behöver Sverigedemokraterna spara ytterligare 20 miljarder.
– Övrigt reformutrymme baseras på en begränsad invandring och en harmonisering av utlandsbiståndet till den nivå som är rekommenderad, sade partiets ekonomiska talesperson Johnny Skalin på en presskonferens i riksdagen.
Sverigedemokraterna räknar att spara tio miljarder på att minska asyl- och anhöriginvandringen med 90 procent. Ytterligare tio miljarder sparas på ett minskat bistånd.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons