Slagsmål på sannfinländskt partimöte | Expo.se

Slagsmål på sannfinländskt partimöte

Publicerad 2011-05-11 13:07

”Sannfinländarnas partifolk blir inte mållösa även om argumenten tryter”, så inleder den svenskspråkiga finska tidningen Hufvudstadsbladet sitt referat om hur det gick när Sannfinländarnas avdelning i Gårdsbacka höll möte.

Tidningen skriver att Sannfinländarnas möte i Gårdsbacka förra veckan avslutades med att både ambulans och polis kallades till platsen.

Det var när distriktsekreterare Jussi Ristilä presenterade en allmän politisk översikt som ordföranden i Gårdsbacka, Petri Haapanen sa åt honom att hålla mun. Ristilä krävde att få tala till punkt, vilket gjorde att Haapanen och ytterligare en medlem handgripligen såg till att få tyst på honom.

Det hela slutade med att Ristilä åkte i golvet och fick föras till sjukhus med ambulans. Han polisanmälde senare händelsen som misshandel.

Petri Haapanen sa i en intervju med tidningen Ilta-Sanomat att Ristilä ”fejkat” sin skada.

– Jag provocerades och lät mig provoceras. Det stämmer att vi handgripligen försökte förmå Ristilä att avlägsna sig från mötet. Plötsligt kastade han sig mot golvet och ”fejkade” att han skadat sig, berättar Haapanen.

Polisen utreder nu vilken sannfinländare som talar sanning, skriver Hufvudstadsbladet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons