Slagsmål på sannfinländskt partimöte

Publicerad 2011-05-11 13:07

”Sannfinländarnas partifolk blir inte mållösa även om argumenten tryter”, så inleder den svenskspråkiga finska tidningen Hufvudstadsbladet sitt referat om hur det gick när Sannfinländarnas avdelning i Gårdsbacka höll möte.

Tidningen skriver att Sannfinländarnas möte i Gårdsbacka förra veckan avslutades med att både ambulans och polis kallades till platsen.

Det var när distriktsekreterare Jussi Ristilä presenterade en allmän politisk översikt som ordföranden i Gårdsbacka, Petri Haapanen sa åt honom att hålla mun. Ristilä krävde att få tala till punkt, vilket gjorde att Haapanen och ytterligare en medlem handgripligen såg till att få tyst på honom.

Det hela slutade med att Ristilä åkte i golvet och fick föras till sjukhus med ambulans. Han polisanmälde senare händelsen som misshandel.

Petri Haapanen sa i en intervju med tidningen Ilta-Sanomat att Ristilä ”fejkat” sin skada.

– Jag provocerades och lät mig provoceras. Det stämmer att vi handgripligen försökte förmå Ristilä att avlägsna sig från mötet. Plötsligt kastade han sig mot golvet och ”fejkade” att han skadat sig, berättar Haapanen.

Polisen utreder nu vilken sannfinländare som talar sanning, skriver Hufvudstadsbladet.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.