Sverigedemokrater uppträdde hotfullt i vallokal

Publicerad 2011-05-18 07:46

Tre personer, varav en uppges vara en ledande sverigedemokrat, hotade röstmottagare i Hammarkullen i Göteborg i söndags. Valnämnden överväger nu en polisanmälan.

Det var strax innan halv tre på söndagseftermiddagen som tre personer stormade in i vallokalen i Hammarkullen.

– De uppträdde väldigt hotfullt och var väldigt högljudda, säger Stefan Gudmundsson, ordförande i Lärjedalen Sandeslätts valdistrikt, till GP på nätet.

– Många blev chockade, både röstmottagare och väljare.

Gudmundsson beskriver de tre personerna som rusade in i lokalen som kraftiga. Enligt GP anklagade trion valarbetarna för valfusk och påstod att de inte lagt ut Sverigedemokraternas valsedlar bland de övriga partiernas. Som bevis höll de upp en bunt SD-valsedlar som inte sprättats upp.

– Men vi hade använt en annan bunt. Vid samtliga tillfällen vi kontrollerade stället med valsedlar fanns Sverigedemokraternas valsedlar på plats, säger Gudmundsson till GP.

Kanslichefen på valnämnden i Göteborg, Bill Werngren, säger till GP att händelsen är oacceptabel och att de överväger en polisanmälan. En av Sverigedemokraterna som uppges ha varit på platsen skriver i ett mejl till tidningen att han inte har hotat någon.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.