Ytterligare en SD-politiker i Svedala kan uteslutas

Publicerad 2011-05-05 10:22

Sverigedemokraten och kommunfullmäktigeledamoten Lena Thörnquist från Svedala riskerar att uteslutas från partiet. Tidigare i veckan uteslöts hennes man från partiet på grund av lokala samarbetsproblem.

Enligt uppgifter till tidningen Skånskan har styrelsen för Sverigedemokraterna lämnat in en begäran om att Lena Thörnquist ska uteslutas i partiet. Uppgifterna bekräftas av vice ordföranden i Svedala Sven Beckman, som säger till Skånskan att det, precis som i fallet med Tom Thörnquist, handlar om samarbetsproblem. Beckman menar att Lena Thörnquist alltid tar sin man i försvar.
– Jag antar att kommer att bli utesluten, eftersom det är så svaga grunder som behövs för att man ska bli utesluten, säger Lena Thörnquist till Expo.se.

Tom Thörnquist fick i måndags besked om att han uteslutits ur partiet. Han sade då till Expo att han kommer att sitta kvar i Svedala kommunfullmäktige som politisk vilde. Även Lena Thörnquist kommer att behålla sina förtroendeuppdrag om hon utesluts ur partiet.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.