Ytterligare en SD-politiker i Svedala kan uteslutas

Publicerad 2011-05-05 10:22

Sverigedemokraten och kommunfullmäktigeledamoten Lena Thörnquist från Svedala riskerar att uteslutas från partiet. Tidigare i veckan uteslöts hennes man från partiet på grund av lokala samarbetsproblem.

Enligt uppgifter till tidningen Skånskan har styrelsen för Sverigedemokraterna lämnat in en begäran om att Lena Thörnquist ska uteslutas i partiet. Uppgifterna bekräftas av vice ordföranden i Svedala Sven Beckman, som säger till Skånskan att det, precis som i fallet med Tom Thörnquist, handlar om samarbetsproblem. Beckman menar att Lena Thörnquist alltid tar sin man i försvar.
– Jag antar att kommer att bli utesluten, eftersom det är så svaga grunder som behövs för att man ska bli utesluten, säger Lena Thörnquist till Expo.se.

Tom Thörnquist fick i måndags besked om att han uteslutits ur partiet. Han sade då till Expo att han kommer att sitta kvar i Svedala kommunfullmäktige som politisk vilde. Även Lena Thörnquist kommer att behålla sina förtroendeuppdrag om hon utesluts ur partiet.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här