Böter för moskéattack | Expo.se

Böter för moskéattack

Publicerad 2011-06-01 16:01

Det bulgariska partiet Ataka kommer att bötfällas för attacken mot de muslimer som bad vid Banya Bashi moskén i Sofia.

Det var den 20 maj som en demonstration mot att Banya Bashi moskén i Sofia spårade ur och aktivister från Ataka överföll bedjande muslimer. Borgmästaren i Sofia, Yordanka Fandakova, har nu meddelat att Ataka kommer att få betala den maximala bötessumman på 2500 bulgariska Leva, vilket motsvarar ungefär 10 500 kronor, för attacken, rapporterar Sofia News Agency.

Dessutom har en åklagare startat en utredning gällande etniskt och religiöst hat. Åklagaren har begärt in expertutlåtanden om de filminspelningar som finns från överfallet för att kunna peka ut inblandade personer. Men trots att 35 förhör hållits i ärendet har ingen av de som deltog attacken identifierats.

Från olika delar av Bulgarien har personer kommit och lagt ned blommor vid Banya Bashi moskén för att visa sina sympatier.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons