Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Gick till attack mot grannen

Publicerad 2011-06-21 09:54

Den höga musiken gillades inte av den 42-årige aktivisten från Försvarskåren Sveriges Självförsvar som misshandlade festvärden och högg en kniv i mannens ytterdörr.

110621_misshandel_1.jpg42-åringen vid en demonstration i Göteborg i maj i år. Foto: David Lagerlöf/Expo

Det var på nationaldagen förra året som en man bosatt på en ort i Värmlands län hade fest. De spelade hög musik, något som inte gillades av grannen, en 42-årig man som är aktiv i den högerextrema organisationen Försvarskåren Sveriges Självförsvar, FSS.

Enligt Värmlands tingsrätt slog 42-åringen sin granne i ansiktet flera gånger, hotade att döda honom och passade även på att hugga en kniv i grannens ytterdörr. 42-åringen har nu dömts till skyddstillsyn för misshandel, olaga hot och skadegörelse.

Under rättegången uppgav 42-åringen att han hade svårt att minnas händelsen ordentligt och ville varken erkänna eller neka till brott. Anledningen sa han bland annat berodde på en hjärnskada från en trafikolycka.

42-åringen deltog vid FSS demonstration i Göteborg. Då tågade organisationen tillsammans med Nationaldemokraterna för att protestera mot ett moskébygge.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.