Hockeyförbundet friar "Osten" Bergström

Publicerad 2011-06-14 13:25

Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd friar Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström från misstankar om att ha skrikit rasistiska glåpord till en motståndarspelare vid en match i vintras. Samtidigt fortsätter åklagarens förundersökning mot Bergström.

Det är nyhetsbyrån TT som rapporterar att ”Osten” frias från ansvar av disciplinnämnden. Det betyder inte att åklagaren lägger ner förundersökningen mot honom. Sportchefen är misstänkt för hets mot folkgrupp.

– Jag kan inte säga när det kommer bli klart och jag kan inte lämna några detaljer kring utredningen då det råder förundersökningssekretess, säger åklagare Stina Westman till nyhetsbyrån.

Disciplinnämnden lutar sig i sitt beslut på Osten Bergströms eget vittnesmål samt ytterligare två personer som styrker att han inte sagt något olämpligt. Westman säger till TT att åklagarmyndigheten gör sin egen utredning och inte tar hänsyn till disciplinnämndens agerande.

Lars ”Osten” Bergström är misstänkt för att ha skrikit ”negersvin” åt en spelare i motståndarlaget. Det var när Luleå mötte Skellefteå i mitten av mars som brottet ska ha ägt rum.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.