LSU Stänger dörren för SDU

Publicerad 2011-06-28 09:28

Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer, LSU, vill inte bidra till en normalisering av rasismen i Sverige. Därför släpper de inte in Sverigedemokraternas ungdomsförbund i organisationen, skriver ordförande Seher Yilmaz på Brännpunkt.

Sverigedemokraternas ”riksdagsinträde är ett symptom för att rasismen är högst närvarande i dag”, skriver Seher Yilmaz på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt på tisdagen. Yilmaz är ordförande i LSU och låter meddela att en enhällig styrelse satt stopp för Sverigedemokraternas ungdomsförbunds, SDU, intåg i LSU.

Enligt Yilmaz var det i maj som företrädare för SDU skickade ut en trevare till LSU. Någon formell ansökan har SDU inte gjort, men styrelsen för Sveriges ungdomsorganisationer ger dem nobben ändå. Anledningen är att Yilmaz anser att hennes organisation har ett ansvar att stå upp mot de ”rasistiska idéer” som finns i samhället.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.