Moderat kapade SD-mandat

Publicerad 2011-06-10 10:02

Moderaten Stefan Möller i Staffantorp skapade ett tjugonde mandat åt partiet genom att skriva sitt namn på tre av Sverigedemokraternas valsedlar, rapporterar Sydsvenskan.

Möller själv har vägrat att kommentera hur det gick till när han blev invald i kommunfullmäktige på ett SD-mandat. Sydsvenskan har dock låtit Statens kriminaltekniska laboratorium granska handstilen på valsedlarna med Möllers namn. Enligt den utredningen talar allting för att Möller själv skrivit dit sitt namn.

Trots svaret från myndigheten vill Stefan Möller inte svara på varför han skrev sitt namn på Sverigedemokraternas valsedel.

– Nu är det ju så att i Staffanstorp och övriga Sverige så har vi hemliga val och jag kan inte diskutera saker kring valet och dess utgång, säger han till Sydsvenskan.

I praktiken innebär Möllers agerande att han tog sig till kommunfullmäktige i Staffanstorp med endast tre röster. Hade han stått på Moderaternas lista hade det krävts 318 kryss för att bli invald.

Möller har varit moderat politiker i 20 år och har av allt att döma inget överdrivet stort stöd från de sverigedemokratiska väljarna. På måndag väntas han vara med och rösta för att sälja 800 av allmännyttans lägenheter.

Politikern stod inte med på Moderaternas lista till valet efter att det i mars förra året avslöjats att han låtit en 20-årig man med funktionshinder bo ensam i ett uthus utanför Staffanstorp.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.