Sannfinländarna redo att förhandla | Expo.se

Annons

Sannfinländarna redo att förhandla

Publicerad 2011-06-03 08:57

Perussuomalaiset, Sannfinländarna, kan återigen bli kallade till förhandlingar om att ingå i den finska regeringen. Foto: Fredrik Persson

Turerna kring de finska regeringsförhandlingarna fortsätter. Efter socialdemokraternas sorti närmar sig Sannfinländarna åter förhandlingsbordet.

Sannfinländarna hoppade tidigt av de finska regeringsförhandlingarna. Anledningen var bland annat att partiet inte skulle rösta för ett ekonomiskt stödpaket till Grekland.

Nu närmar sig Sannfinländarna återigen regeringsförhandlingarna. Några eftergifter från partiets sida är det inte tal om denna gång. Istället är det Samlingspartiet som ska anpassa sin EU-vänliga politik. Det säger partiledaren Timo Soini till tv-kanalen Yle:

– Jag är redo att förhandla men inte på så sätt att det är vi som ska ge vika.

Han säger att det är konstigt att Finland ska stödja Grekland samtidigt som förmånerna för finländarna skärs ner.

– Det finns ingen framtid för stödpaketen till Europa, de fungerar inte, säger Soini vidare.

Regeringsförhandlingarna mellan Samlingspartiet och det socialdemokratiska SDP strandade tidigare i veckan. Enligt Samlingspartiets ledare Jyrki Katainen berodde haveriet på att partierna hade alltför skilda uppfattningar om tillväxt- och sysselsättningsfrågor.

Om Sannfinländarna får en ny chans vid förhandlingsbordet återstår att se. Katainen sa senast på tisdagen att han inte bestämt sig om Sannfinländarna ska kontaktas igen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

I spåren av corona

Är pandemin ett hot mot demokratin? Hur har året med corona påverkat den svenska och internationella extremhögern?  Läs alla artiklar relaterade till corona-pandemin här.

Annons