SD: kommunen stöder kriminell verksamhet

Publicerad 2011-06-07 09:57

Sverigedemokraterna i Simrishamn menar att kommunen indirekt stödjer kriminell verksamhet genom att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Det var i måndags som kommunfullmäktige i Simrishamn beslutade att öka sitt mottagande av ensamkommande flyktingbarn med fem platser, rapporterar Ystads Allehanda. Totalt kan kommunen nu ta emot 35 ensamkommande barn.

Samtidigt som beslutet fattades gjorde sverigedemokraten Johannes Mårtensson sitt första framträdande i fullmäktigeförsamlingen. Enligt Ystads Allehanda lämnade sverigedemokraten in en skriftlig reservation till beslutet. Där ska Mårtensson bland annat ha skrivit att kommunen indirekt stöder kriminell verksamhet genom mottagandet av ensamkommande flyktingbarn:

”Det är bättre att prioritera de människor som inte har råd att betala en människosmugglare hundratusentals kronor för att komma till Sverige, det är dessa människor som är de verkligt nödställda”, skriver Mårtensson enligt tidningen.

I Expo #2/2011 finns ett längre reportage om motståndet mot ensamkommande flyktingbarn.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.