SD-motion får stöd av M

Publicerad 2011-06-21 11:19

Den moderata kommunstyrelseordföranden Kjell Jansson i Norrtälje ger Sverigedemokraterna stöd i partiets önskan om att få en kungastaty i kommunens nya stadspark. UPPDATERAD.

”Jag anser att det är av stor vikt, att både känna till Sveriges historia och hedra dess stora profiler och, som i detta ärende, stadens grundläggare”, skriver sverigedemokraten Bernt Grönlund i en motion till Norrtäljes kommunfullmäktige.

Grönlund syftar på Gustav II Adolf som gav Norrtälje stad sina stadsrättigheter 1622. Sverigedemokraterna vill att Norrtälje ska placera en staty av den tidigare kungen i den nya stadsparken.

Sverigedemokraterna får stöd för sin motion av både kommunstyrelseordförande Kjell Jansson (M) samt vice ordförande Berit Jansson (C). Enligt Norrtelje tidning föreslår de att kommunfullmäktige ska rösta ja till motionen.

UPPDATERING: Enligt en tjänsteman på Norrtälje kommun stöddes Sverigedemokraternas motion inledningsvis av Moderaterna och Centerpartiet. Motionen skulle ha röstats igenom på måndagskvällen, innan den här artikeln skrevs, men redan då hade Kjell Jansson och Berit Jansson backat från sitt tidigare ställningstagande.

– Stödet från Moderaterna och centern finns inte, säger tjänstemannen till Expo.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.