SD stödjer de rödgrönas linje

Publicerad 2011-06-09 09:54

Sverigedemokraterna har meddelat att partiet tänker stödja de rödgrönas linje gällande sjukförsäkringsreglerna. Därmed riskerar regeringen ytterligare ett nederlag, rapporterar TT.

På torsdagen sammanträder socialförsäkringsutskottet. Inför sammanträdet skriver utskottsledamoten Erik Almqvist på Svenska Dagbladets debattsida att Sverigedemokraterna kommer att stödja de rödgrönas förslag om att återförsäkra de som saknar sjukpenninggrundande inkomst. Därmed finns det en majoritet i utskottet för förslaget.

”SD kommer då att ge sitt stöd för förslaget om återförsäkring av de som saknar sjukpenninggrundande inkomst samt till förslaget om en mer skälig och realistisk prövning mot arbetsmarknaden.”, skriver Erik Almqvist på Svenska Dagbladets debattsida.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.