Nytt nederlag för regeringen | Expo.se

Nytt nederlag för regeringen

Publicerad 2011-07-01 13:39

Regeringen gick mot ett nytt nederlag när riksdagen röstade om förändringar i sjukförsäkringslagen på fredagen. Foto: Expo

Tillsammans med Sverigedemokraterna röstade de rödgröna partierna på fredagen igenom två förändringar i sjukförsäkringslagen. I debatten innan beslutet lyckades Erik Almqvist (SD) få med invandringen på ett hörn.

110701_erik_almqvist_232_1.jpgErik Almqvist. Foto: Expo

I ett extrainkallat riksdagsmöte debatterades föreslagna förändringar i sjukförsäkringen. Oppositionen ville få igenom två ändringar i lagen som återskapar regler som fanns fram till 2008. Bland annat handlar det om ersättningsnivåer för personer som förlorat rätten till sjukpenning.

Debatten som hölls innan voteringen följde de traditionella blockgränserna med undantaget för Sverigedemokraterna. Erik Almqvist uppmanade regeringen att söka stöd utanför allianspartierna.

– Vi har inte sett något som helst samtal om vare sig sjukförsäkringen eller några andra frågor, sa Erik Almqvist.

Almqvist lyckades också med konststycket att få med invandringen på ett hörn i debatten om sjukförsäkringen. Han sa att de enda gångerna som regeringen aktivt sökt stöd för sin politik utanför blockgränserna var för att reformera världens mest ansvarslösa invandringspolitik samt för att föra ett anfallskrig mot Libyen.

I voteringen som följde debatten fick oppositionens förslag stöd med minsta möjliga marginal, 140 röster för medan 139 röstade enligt regeringens linje.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons