Breiviks mejl hackade | Expo.se

Breiviks mejl hackade

Publicerad 2011-08-10 10:49

Anders Behring Breivik fick strax efter massakern på Utöya två av sina mejlkonton kapade av en hackergrupp. Enligt frilansjournalisten Kjetil Stormark, som fått ta del av materialet, så finns det belägg för att Behring Breivik haft kontakter med någon i Sverige.

När det stod klart att det var Anders Behring Breivik som stod bakom terrorattackerna i Oslo och på Utöya så lyckades hackergruppen Noria ta in på två av hans mejlkonton och kopiera innehållet. Frilansjournalisten Kjetil Stormark som sedan en tid tillbaka arbetar med ett reportage om norska hackerkulturen fick materialet överlämnat till sig av Noria. Stormak som gått igenom mejlen menar att det är äkta, skriver Expressen.

Till Expressen säger Kjetil Stormark att det finns kopplingar till Sverige i mejlen och att Anders Behring Breivik ska ha haft kontakt med någon i Sverige.

Hackergruppen Noria ska enligt uppgift bestå av åtta personer och ledas av en 17-åring. Enligt vad Stormark uppger så har Noria använt honom som mellanhand i kontakten med polisen eftersom de inte vill få sina identiteter avslöjade.

Stormark lämnade in materialet till polisen i lördags. Åklagare Pål-Fredrik Hjort Kraby vill dock i dagsläget varken bekräfta eller dementera uppgiften, skriver Expressen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Datadrivet kampanjarbete

dfd

Ett pilotprojekt med Röda Korsets ungdomsförbund - läs vår rapport!

Annons