Varningsmeddelande

  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
  • The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Expo och folkhögskola startar utbildning

Publicerad 2011-08-18 11:28

Expo Utbildning och Vindelns folkhögskola utanför Umeå startar en kurs om rasism och intolerans. Under en termin ska kursdeltagarna utbildas till antirasistiska projektledare.

Det är Expo Utbildning som tillsammans med Vindelns folkhögskola startar den antirasistiska projektledarutbildningen som går under namnet Expo Akademin. Kursen riktar sig till personer som vill arbeta långsiktigt mot rasism och intolerans.

– Folkbildningen är en viktig samhällsförändrande kraft och vi vill göra en insats för demokratin. Det enda sättet att bekämpa rasism och främlingsfientlighet är genom ökade kunskaper, säger Anna Sjödin som är rektor på Vindelns folkhögskola.

Deltagarna kommer att fortbilda sig i frågor som rör rasism och intolerans samt hur sådana yttringar kan motarbetas. Bland föreläsarna återfinns Expo Utbildnings medarbetare Jonathan Leman, Frida Metso och Alexander Bengtsson. Även tankesmedjan Fores, som bland annat driver sajten Migrationsinfo.se, kommer att medverka med föreläsare.

– Det är en terminskurs där vi kommer varva teori med praktik, säger Expos utbildningschef Alexander Bengtsson.

Expo Utbildning och Vindelns folkhögskola hoppas att utbildningen ska inspirera till fortsatt arbete för tolerans och demokratiska värden. Den 29 augusti startar kursen.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.