Mikael Jansson lämnar kommunpolitiken

Publicerad 2011-08-17 14:34

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Mikael Jansson lämnar sitt uppdrag som kommunpolitiker i Göteborg.

Mikael Jansson har efter valet kombinerat sitt uppdrag i riksdagen med en plats i Göteborgs kommunfullmäktige. Men enligt uppgifter i Göteborgs Posten vill Jansson nu helt fokusera på riksdagsarbetet. Han kommer dock sitta kvar som ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg.

Jansson skrev sin avsägelse den 10 augusti. Än så länge är det oklart vem som kommer att ta över hans stol. En ersättare kommer att utses på kommunfullmäktiges möte i september eller i oktober.

Jansson är den tredje sverigedemokraten som under den senaste tiden valt att lämna uppdrag för partiet. Förra veckan meddelade de ledande Sverigedemokraterna i Eskilstuna, Adam Marttinen och Therese Borg att de hoppar av var sitt uppdrag. På grund av den tunga arbetsbördan kommer Marttinen, som är gruppledare för Sverigedemokraterna i landstinget, lämna sin post som ledamot i Eskilstunas vuxennämnd. Therese Borg, politisk sekreterare i kommunen, slutar som nämndeman i Eskilstuna tingsrätt.
Planen är att låta andra personer i partiet ta över uppdragen.
– Vi kan ju börja delegera nu också eftersom vi fått in bra folk i partiet. Olyckligtvis har de kommit in nu efter valet men bättre sent än aldrig, säger Adam Marttinen till Folket.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här