Mikael Jansson lämnar kommunpolitiken

Publicerad 2011-08-17 14:34

Sverigedemokraternas riksdagsledamot Mikael Jansson lämnar sitt uppdrag som kommunpolitiker i Göteborg.

Mikael Jansson har efter valet kombinerat sitt uppdrag i riksdagen med en plats i Göteborgs kommunfullmäktige. Men enligt uppgifter i Göteborgs Posten vill Jansson nu helt fokusera på riksdagsarbetet. Han kommer dock sitta kvar som ordförande för Sverigedemokraterna i Göteborg.

Jansson skrev sin avsägelse den 10 augusti. Än så länge är det oklart vem som kommer att ta över hans stol. En ersättare kommer att utses på kommunfullmäktiges möte i september eller i oktober.

Jansson är den tredje sverigedemokraten som under den senaste tiden valt att lämna uppdrag för partiet. Förra veckan meddelade de ledande Sverigedemokraterna i Eskilstuna, Adam Marttinen och Therese Borg att de hoppar av var sitt uppdrag. På grund av den tunga arbetsbördan kommer Marttinen, som är gruppledare för Sverigedemokraterna i landstinget, lämna sin post som ledamot i Eskilstunas vuxennämnd. Therese Borg, politisk sekreterare i kommunen, slutar som nämndeman i Eskilstuna tingsrätt.
Planen är att låta andra personer i partiet ta över uppdragen.
– Vi kan ju börja delegera nu också eftersom vi fått in bra folk i partiet. Olyckligtvis har de kommit in nu efter valet men bättre sent än aldrig, säger Adam Marttinen till Folket.

Facebookhärvan

Expos ideella reporter Morgan Finnsiö i Aftonbladet TV om Cambridge Analytica.