Oklart kring SD-konferens

Publicerad 2011-08-09 09:24

Riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD). Foto: Christian Ditsch/version-foto.de

På måndagen framkom det uppgifter om att Sverigedemokraterna ställt in en planerad antimuslimsk-konferens i riksdagen. Riksdagsledamoten Kent Ekeroth meddelar nu att konferensen bara har skjutits på framtiden.

Det var på måndagen som sajten Makthavare.se rapporterade om att Sverigedemokraterna avbokat en konferens om den så kallade ”islamiseringen”, som var planerad att hållas under hösten i riksdagens andrakammare. Enligt partiets pressansvarige Martin Kinnunen var planerna om en konferens bara på idéstadiet

- Ekeroth bokade en lokal i våras, sa han då till Expo.se.

Men på måndagskvällen skrev Kent Ekeroth ett inlägg på sin blogg där han menar att en konferens visst kommer att anordnas och att den bara skjutits på eftersom en av de planerade talarna inte kunde närvara.

”Men det handlad alltså om ett beslut, taget långt innan juli, om att skjuta upp konferensen. Men tro mig – den kommer – och media kommer säkert bli arga – till min stora förnöjelse”, skriver Kent Ekeroth på sin blogg.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.