SD-politiker anmäld för trolöshet

Publicerad 2011-08-24 15:27

Sverigedemokraternas gruppledare i Borås, Krister Maconi har polisanmälts av partivänner för att förskingrat bidragspengar. Själv nekar Maconi till anklagelserna och menar det är en ”falsk polisanmälan”.

Det är ett kommunalt bidragsstöd på över 60 000 kronor som ska ha försvunnit, enligt polisanmälan. Det är sex sverigedemokrater som ligger bakom anmälan, varav fyra sitter i Borås kommunfullmäktige.

- Det är sverigedemokrater som gjort anmälan och det handlar om pengar som ska tagits, säger kammaråklagare, Maria Thorell som kommer besluta om en förundersökning ska inledas.

Sverigedemokraternas partistyrelse kommer i dagsläget inte agera utan avvakta polisutredningen enligt Eric Myrin.

- Enligt Krister Maconi själv är det en falsk polisanmälan, det är hans bild av det hela. Det verkar råda tvistigheter där, säger Eric Myrin, pressekreterare för Sverigedemokraterna

Ingen av de inblandade sverigedemokraterna vill kommentera saken.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.