SD-politiker i Borås hoppar av

Publicerad 2011-08-30 18:11

Sverigedemokraternas kommunfullmäktige ledamot, Henrik Damgren, har begärt att få lämna sitt uppdrag i Borås fullmäktige. Avhoppet kommer samtidigt som flera polisanmälningar skakar partiet och en förundersökning inletts.

Det är oklart varför Henrik Damgren avsäger sig sitt förtroendeuppdrag i kommunfullmäktige. I ett brev till kommunen, som Borås Tidning citerar, skriver han:
”Jag begär härmed att bli entledigad från mitt uppdrag som ledamot av kommunfullmäktige.”

Avhoppet kommer efter att polisanmälningar skakat partiet i Borås. Det var förra veckan som sex lokala sverigedemokrater polisanmälde gruppledaren, Krister Maconi och Sverigedemokraternas ordförande, Pontus Fritzson. De anklagas för att ha stulit över 60 000 kronor från partiet. En förundersökning har nu inletts, skriver Borås Tidning.

Ytterligare en person har polisanmälts i samband med händelserna
– Det är någon som ska ha ringt upp till någon av anmälarna. Rubriceringen är övergrepp i rättssak, men vi vet inte mycket ännu, säger kammaråklagare Maria Thorell, till Expo.se.

Expo har sökt Henrik Damgren för en kommentar utan framgång.

Varken Pontus Fritzson eller Krister Maconi vill kommentera polisanmälan.

Expo nominerad till Guldspaden

Jonathan Leman är tillsammans med David Baas på Expressen nominerad till Guldspaden för granskningen ”SD och extremisterna på valsedlarna”.