SD-politiker kan få lämna fullmäktige | Expo.se

SD-politiker kan få lämna fullmäktige

Publicerad 2011-08-25 15:27

Sverigedemokraten Chang Frick, som sitter som fullmäktigeledamot i Kristianstad, riskerar att förlora sitt mandat i kommunen. Anledningen är att han ska vara boende på annan ort. Frick tillbakavisar uppgifterna.

Sverigedemokraternas fullmäktigeledamot i Kristianstad Chang
Frick flyttade till Stockholm i somras utan att meddela kommunfullmäktige. Han ska också ha hyrt ut sin lägenhet i Kristianstad på grund av att han har en projektanställning i Stockholm och därför mestadels kommer att befinna sig där uppe. Något som inte är i förenlighet med kommunallagens krav, skriver Kristianstadsbladet i en artikel.

Chang Frick säger att uppgifterna inte stämmer och att han har varit bosatt i Kristianstad hela tiden. Han menar att som politiker reser han mycket och rör sig mellan olika platser.

-Jag har haft inneboende från och till de senaste åren och jag kollade upp reglerna exakt, väldigt tydligt och det skulle inte vara några bekymmer att hyra ut, säger Chang Frick till Expo.se.

Projektanställningen är ett uppdrag i Fricks personliga företag och är inte politiskt anknutet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons