SD ställer in konferens i riksdagen

Publicerad 2011-08-08 16:46

Sverigedemokraterna ställer in en konferens i riksdagen, som enligt uppgift skulle handla om "islamiseringen"

I förra veckan avslöjade sajten Makthavare.se att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth hade bokat riksdagens andrakammare för en tvådagarskonferens med internationella gäster om den så kallade ”islamiseringen”. Nu avslöjar samma sajt att lokalen har blivit avbokad av Sverigedemokraternas riksdagskanslichef Mikael Valtersson.

- Ekeroth bokade en lokal i våras, säger Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinunnen.

Enligt Kinnunen fanns det planer på en konferens men han menar att den bara var på idéstadiet. Martin Kinunnen säger till Expo.se att han inte vet vad konferensen skulle handla om men att den mycket väl skulle kunna ha varit tänkt att beröra ”islamisering”.

Jobba på Expo

I höst drar vi igång nya projektet Faktaalternativet, då vi under ett år ska medverka till att debatten om rasism ska bygga mer på fakta och mindre på känslor. Till detta söker vi en projektledare/redaktör. Sök jobbet innan 9 augusti!