SD ställer in konferens i riksdagen

Publicerad 2011-08-08 16:46

Sverigedemokraterna ställer in en konferens i riksdagen, som enligt uppgift skulle handla om "islamiseringen"

I förra veckan avslöjade sajten Makthavare.se att Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth hade bokat riksdagens andrakammare för en tvådagarskonferens med internationella gäster om den så kallade ”islamiseringen”. Nu avslöjar samma sajt att lokalen har blivit avbokad av Sverigedemokraternas riksdagskanslichef Mikael Valtersson.

- Ekeroth bokade en lokal i våras, säger Sverigedemokraternas pressansvarige Martin Kinunnen.

Enligt Kinnunen fanns det planer på en konferens men han menar att den bara var på idéstadiet. Martin Kinunnen säger till Expo.se att han inte vet vad konferensen skulle handla om men att den mycket väl skulle kunna ha varit tänkt att beröra ”islamisering”.


Vill du läsa fler texter som den här? Stöd vårt arbete genom att swisha valfritt belopp till 123 2710 259. Tillsammans utmanar vi rasismen!

Coronakrisen

Hur reagerar extremhögern på coronakrisen? Är pandemin ett hot mot demokratin? Läs alla våra artiklar om coronakrisen här.