Utesluten SD:are blir politisk vilde | Expo.se

Utesluten SD:are blir politisk vilde

Publicerad 2011-08-22 11:49

Den ur partiet uteslutna sverigedemokraten Thomas Karlsen sitter kvar som politisk vilde i Trollhättans kommunfullmäktige. Detta trots att han tidigare meddelat att han skulle lämna sitt förtroendeuppdrag.

I förra veckan meddelade Karlsen att han tänkte hoppa av sitt politiska uppdrag efter att Sverigedemokraterna beslutat att utesluta honom ur partiet. Men Karlsen ska ha ändrat uppfattning efter att den före detta partikollegan och kommunfullmäktigeledamoten Göran Kummel övertalat honom att stanna. Nu kommer Karlsen sitta kvar som ”oberoende sverigedemokrat”.

Det var efter ett uttalande som Tomas Karlsens gjorde efter terrorattacken i Norge, om att Anders Behring Breivik har varit en nyttig idiot som utnyttjas av frimurarorden, som Sverigedemokraternas ledning bestämde sig för att utesluta honom ur partiet.

Sverigedemokraterna har tidigare gjort flera utredningar om Thomas Karlsen är lämpad som politiker inom partiet.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons