Utvisas efter gräl om Hitler

Publicerad 2011-08-15 14:38

Först hävdade mannen att Hitler hade rätt när han dödade judar. Vid ett efterföljande gräl attackerade han en man med en flaska. Gärningsmannen dömdes på fredagen till fängelse och sedan utvisning ur landet för det inträffade.

Det var i samband med en privat fest som tumult uppstod. En av de närvarande hävdade att ”Hitler hade rätt när han ville förinta judar”. Lägenhetsinnehavaren reagerade på uttalandet och de båda började gräla. I samband med det slogs lägenhetsinnehavaren i huvudet med en flaska.

Gärningsmannen dömdes i juni av Södertälje tingsrätt för grov misshandel till fängelse i ett år och tre månader. Domen överklagades och på fredagen skärpte Svea hovrätt straffet till att också gälla utvisning ut landet efter avtjänat fängelsevistelse med möjlighet att återvända först i augusti 2016.

Enligt domen så är gärningsmannens identitet okänd. Han uppgav först i förhör att han var tjeckisk medborgare för att under rättegången ändra sig till turkisk. Rätten gör bedömningen att mannens identitet inte går att fastställa. Det framgår inte i domen till vilket land mannen ska utvisas.

Jobba på Expo

Bli vår nya AD! Har du öga för digitalt, koll på print och ett hjärta som klappar för antirasism? Då finns en tillsvidaretjänst på halvtid att söka här