Valdes in för SD - avgår | Expo.se

Valdes in för SD - avgår

Publicerad 2011-08-31 13:45

Den för detta moderatpolitikern Stefan Möller fick i valet ett mandat i Staffanstorps kommunfullmäktige efter att några skrivit hans namn på sverigedemokratiska valsedlar. Nu har Möller meddelat att han ska lämna sitt förtroendeuppdrag.

Möller satt förra mandatperioden för Moderaterna som socialnämndens ordförande. Han fick dock lämna sitt uppdrag efter en skandal. Men genom att Möller fick sitt namn skrivet på tre av Sverigedemokraternas valsedlar vid förra årets val lyckades han få ett mandat i kommunfullmäktige. Trots att han fick sin plats via SD:s valsedlar sympatiserade han dock fortfarande med moderaterna.

Nu har Möller meddelat att han den 17 januari nästa år kommer att lämna sitt uppdrag. Vad som ligger bakom beslutet är inte klart. Under hela perioden som Möller varit politisk vilde i fullmäktige har han samtidigt suttit i Moderaternas lokala styrelse och det gör han än i dag.

Vem som ska ta över efter Stefan Möller är i dagsläget oklart.
-Vi har fått in många handskrivna valsedlar, som blivit registrerade. Många med samma röstantal, så en eventuell lottning kan bli aktuell, säger Marie Fender från Länsstyrelsen till Expo.se.

Först när en begäran om en ny sammanräkning kommer in, kommer länsstyrelsen titta på det.

- Det finns folk som står på tur, men vad som händer till nästa år kan vi inte vara säkra på. Folk kan flytta och så vidare. säger Marie Fender.

Sverigedemokraterna fick två mandat i senaste valet. Men även det andra mandat innehas av en person som fick sitt namn inskrivet på partiets valsedel, och som valt att inte företräda Sverigedemokraterna.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Annons

Annons

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons