30 dagars förbud mot EDL-demonstrationer | Expo.se

30 dagars förbud mot EDL-demonstrationer

Publicerad 2011-09-02 12:00

Den anti-muslimska organisationen EDL får inte hålla någon gående demonstration de närmsta 30 dagarna. Foto: PFP

Störande av allmän ordning, våld och skadegörelse. På dessa grunder inrättades på onsdagen ett 30 dagars förbud mot English Defence League ,EDL, att få marschera genom London.

Expo.se skrev i förra veckan om att den anti-muslimska organisationen EDL:s planerade marsch den tredje september var på väg att stoppas. Polisen uppgav att marschen kunde orsaka våld och skadegörelse och att det säkraste sättet att förhindra mer oroligheter på Londons gator var att stoppa den. Inrikesministern Therese May lyssnade på polisen och har nu inrättat ett 30 dagars förbud mot EDL ska få att marschera.

Polischefen Julia Pendry, som på onsdagen meddelade avslaget, uppmanar EDL-anhängare att inte överträda beslutet.

EDL menar dock att beslutet inte hindrar dem från att gå ut på gatorna. På deras hemsida meddelas att de kommer att hålla en stillastående demonstration i den invandrartäta stadsdelen Tower Hamlets på lördag.

EDL tillägger att ”Vi får nog vara glada om vi överhuvudtaget får demonstrera”och uppmanar sina anhängarna att inte lyfta sina flaggor förrän de når manifestationsplatsen.


Vill du att fler ska kunna läsa artiklar som den här?
Hjälp oss att fortsätta granska och sprida våra artiklar utan betalväggar.
Stå upp för demokratin. Bli månadsgivare

 

Annons

Förstå och motverka rasistiska idéer?

Fyra nummer per år, fullspäckade med fördjupande reportage, granskande analyser och antirasistiskt motstånd, samt digital tillgång till alla tidskrifter från 1995 till i dag.

Annons